Smakprov.se | På bokens sida

Ett hum om vin (del 3)

av Mattias Åkerberg, utgiven av: Please copy me

Handling

Ett hum om vin – del 3

Det finns två sorters människor: de som tycker om vin och de som inte gör det. Om du är en vindrickare med nyfikenhet i behåll och vill lära dig massa mer, då är ”Ett hum om vin” verkligen en bok för dig.

I den här boken ger vi oss ut i Nya världen och utforskar viner från USA, Chile, Argentina, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. Du får kläm på vad asado är, vad du bäst dricker till ceviche – och vilket sydafrikanskt rödvin du bör lyxa till det med. Du lär dig om druvor som zinfandel, malbec och pinotage – och får reda på varför 1976 är ett årtal man talar tyst om i Frankrike. Alla bokens viner finns på Systembolagets hyllor. Därför är det enkelt att kombinera dem med rätterna med recept – och bjuda hem vänner på en avslappnad vinprovning. Korken ur!

Det här är den tredje boken i en trilogi för vin-nyfikna. Om du gillar den här boken, lär du också gilla Ett hum om vin - del 1, och Ett hum om vin - del 2. Böckerna går att läsa i den ordning du önskar. Kolla in www.etthumomvin.se

Bakom Ett hum om vin står Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson. Mattias är copywriter och skriver texterna. Karin gör bokens illustrationer.

Kommentarer

/* */