Smakprov.se | På bokens sida

The big short : den sanna historien bakom århundradets finanskris

av Michael Lewis, utgiven av: Modernista

Handling

Bästsäljaren bakom den Oscarsbelönade filmen!»Ingen skriver bättre om siffror och pengar än Michael Lewis.« | JAN GRADVALL, DI»Jag läser Lewis av samma skäl som jag tittar på Tiger Woods. Jag kommer aldrig att spela på samma nivå, men det är bra att bli påmind då och då om hur genialitet ser ut.« | MALCOLM GLADWELL, NY TIMES BOOK REVIEW
När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden blev allmänt känd 2008 hade den egentligen redan pågått ett bra tag i det dolda. Den verkliga historien började nämligen på bisarra marknader, dit solljuset inte nådde och där tillsynsmyndigheterna inte ville befinna
sig. Marknader där skygga genier och särlingar överlistade hela finansmarknaden och tjänade enorma summor på amerikaner som inte kunde betala sina skulder.

De insiktsfulla personer som förstod vad som hände, eller kanske hände, var paralyserade av hopp och rädsla; hur som helst sade de ingenting.

Michael Lewis skriver en uppslukande, karaktärsdriven berättelse, sprängfylld av indignation och svart humor. Utifrån en handfull osannolika - verkligt osannolika - hjältar, skapar Lewis en berättelse som än en gång bevisar att han är en av de skarpaste och mest underhållande skildrarna av vår tid.MICHAEL LEWIS är den storsäljande författaren till The Big Short, The Blind Side, Liars Poker och Flash Boys. 2015 kom filmversionen av The Big Short - med Brad Pitt och Christian Bale i två av rollerna - som gjort stor succé på bio och vunnit en rad priser, bland annat en Oscar i kategorin Bästa manus efter förlaga. Michael Lewis bor i Berkeley i Kalifornien med hustru och tre barn.

Kommentarer

/* */