Bläddra

Allätaren

Kategorier: Humoristiska romaner Skönlitteratur Släktromaner
Köp här

Allätaren

Kategorier: Humoristiska romaner Skönlitteratur Släktromaner
Köp här

"Martin Engberg är en pärla i den svenska romanen. […] Det är en våg av övertygande berättarglädje som sveper in läsaren i instämmande sympati för berättaren, medan romanens egentliga författare skickligt hanterar sitt finsnickeri och förbereder vad som komma skall." - Dagens Nyheter

"En finsnickrad roman, som samtidigt inte är för finputsad … en både raspig, rolig och mycket mörk berättelse." - SR Kulturnytt

"Martin Engberg håller på att bli en av våra största samtida litterära humorister" - Tidningen Vi

När Eriks mamma dör är han över femtio och försöker hitta nytt fotfäste i livet. Mamma Dagmar har med sin fantasi, personlighet och fäbless för det grandiosa inte bara präglat hans och halvbroderns liv, utan hela bygdens.

En dag dyker en ung familj upp och bosätter sig vid ett torp som ligger på Eriks ägor. De kallar sig "nomader" och lever på ett sätt som är främmande för honom. Men snart börjar deras närvaro påverka Erik på ett oväntat sätt. Att skapa sig egna, nya livsregler i medelåldern är dock ingen enkel sak, särskilt inte om man bor i en bygd där alla känner alla och gamla sanningar inte låter sig rubbas hur som helst. Därför smyger Erik till en början omkring i skuggan med sina förändringar, också inför sig själv.

Lågmäld vardagstragik och oväntad komik blandas med livsavgörande beslut och händelser i Martin Engbergs Allätaren som är hans femte roman.