Bläddra

APAs bok

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

APAs bok

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
Titta.
Uppe på högsta grenen, där liggar APA! Det sägs att han inte är rädd för något. Alla de andra djuren säger att de känner honom och berättar om allt han gör, men om det stämmer vet jag inte. Jag tror inte ens att APA känner alla djuren.

Vad händer när APA kommer på kalas för första gången och det visar sig att APA inte alls är den som djuren har förväntat sig?

APAs bok är en varm och tänkvärd bok om hur lätt det är att prata om andra och hur viktigt det är att få vara sig själv.

Emma Gustavsson berättar:
"Vi satt och tittade på fotboll en kväll och kom att prata om alla möjliga onödiga fakta om spelarnas liv och pengar. Då slog det mig att vi känner ju inte dem. Det var så lätt att sitta och prata om dem som om vi kännde dem och faktiskt visste hur deras liv ser ut. Och vet Ronaldo förresten vem jag är? Självklart inte!

Ur den tråkiga fotbollsmatchen föddes den roliga idén om att skriva en bok där alla känner apan, men apan känner ingen. Glöm inte hur viktigt det är att få vara sig själv."

Historien spänner över 24 sidor som är illustrerade av Emma Svalander. Det är andra gången som Emma och Emma arbetar tillsammans, tidigare har de skapat Emma Gustavssons debutbok Den lilla gråstenen som gavs ut av Whip Media.

Emma Svalander berättar:
"Redan när jag lästa Emmas manus första gången poppade det upp roliga bilder på APA i huvudet. Manuset talade till mig och jag tvivlade aldrig på att APAs bok skulle bli en fantastisk bok. APAs bok har ett ovanligt format och jag har utnyttjat det för att skapa höjd och separera det som händer i träden från det som händer på marken."