Bläddra

Bara den vilsne kan bli funnen

Kategorier: Andlighet och religiös erfarenhet Aspekter av religion Filosofi och religion Kristendom Religion och tro
Köp här

Bara den vilsne kan bli funnen

Kategorier: Andlighet och religiös erfarenhet Aspekter av religion Filosofi och religion Kristendom Religion och tro
Köp här
Vill av hjärtats djup tacka för en av de starkaste tilltalen på länge i din nyaste bok. Berörd. Inspirerad. Utmanad. Tacksam. - Britta Bolmenäs, pastor Tibro missionskyrka Vilsenhet präglar vår samtid på djupet, inte minst i relation till kristen tro. Carl-Henric Jaktlund skriver som bakgrund och programförklaring till sin nya bok:

De senaste åren har jag sett massor av exempel på hur människor, innanför och utanför kyrkans väggar, diskvalificerat och avskrivit sig själva och sin tro på grund av att man inte tycker sig ha tillräcklig koll. Man anser sig vara av fel virke för att ordentligt kunna närma sig frågorna om Gud på allvar.

Men är vilsenheten ett så stort problem som vi vill få den till egentligen? Faktum är att den kanske snarare bör beskrivas som en tillgång rent av en förutsättning än som ett hinder för den människa som närmar sig Gud, menar Carl-Henric Jaktlund.

Bara den vilsne kan bli funnen är skriven för dem som inte känner sig hemma bland de tvärsäkra utan tvärtom varken är färdiga eller framme, som väger och överväger, som längtar och hoppas. Genom historien har de människorna inte blivit stjälpta av sin vilsenhetskänsla utan tvärtom tagit spjärn ur den för att finna en tro som bär. Varför skulle inte det vara möjligt även i vår tid?