Bläddra

De magiska stavarna – Mörkrets kraft

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här

De magiska stavarna – Mörkrets kraft

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här
Ellen fyller sexton år och blir ljushäxornas ledare. Nu ska hon leda kampen mot mörkerhäxorna och hindra dem från att komma åt de magiska stavarna. Men hur blir man redo för ett så stort ansvar? Tur att hon har ljushäxan David vid sin sida! David med de fina ögonen, som tror på Ellen och hjälper henne. Men mörkrets kraft är stor och längtan efter makt förblindar. Ellen märker snart att det är svårt att skilja gott från ont - och att veta vem hon kan lita på …

Många barn och unga dras till böcker med fantastiska inslag. Megasuccéerna är många i litteratur, film, teve och dataspel. Hittills har utbudet i lättlästhyllan varit litet. Det vill vi på Nypon ändra på.

I Elin Säfströms lättlästa urban fantasy-trilogi möter läsaren Ellen då hon får veta att hon är en ljushäxa: en av dem som står för den goda magin i världen. Mot sig har de mörkerhäxorna, som vill skapa förstörelse och kaos. I centrum av berättelsen finns de två magiska stavarna: den ljusa och den mörka som kan rubba balansen mellan det goda och det onda. Därför får stavarna aldrig hamna i fel händer.

Urban fantasy utspelar sig i modern tid och en miljö vi känner igen. Kampen mellan ont och gott är central och de övernaturliga inslagen finns mitt i vardagen. Läsningen öppnar för många angelägna samtalsämnen i klassrummet och för kritiskt tänkande. Vad är ont och vad är gott? Vem har rätt att bestämma över andra? Vad riskerar makt att göra med människor?

Elin Säfström gjorde en uppmärksammad debut 2016 med den första delen i en urban fantasytrilogi för ungdomar. Hon är programmerare till yrket, men har ett stort språkintresse och hon har studerat många olika språk. Hon bor i Stockholm med man och barn.

Sagt om första boken i serien; De magiska stavarna:

”Temamässigt snuddar boken vid både frågor om ont och gott och vad makt gör med människor (…) Det är både spännande och gripande läsning.” (Fia Idegård, BTJ)

Boken finns även som e-bok och ljudbok.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.