Bläddra

Det praktfulla & det onda

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Det praktfulla & det onda

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Hyllad skildring av Churchill, London & motståndet under blitzen

Utvald till en av Årets bästa böcker av The New York TimesTimeVogueWashington PostChicago TribuneNew York PostNPR och Bloomberg.

Under Winston Churchills första dag på jobbet som premiärminister invaderade Hitler Holland och Belgien. Då hade Polen och Tjeckoslovakien redan fallit. Två veckor senare evakueras Dunkirk. De följande tolv månaderna iscensätter Tyskland en skoningslös bombkampanj som kommer att döda 45.000 britter och förstöra två miljoner hem. Churchills jobb var att hålla samman landet och samtidigt övertyga Franklin Roosevelt om att Storbritannien var en värdig allierad, redo att strida till slutet.
I Det praktfulla och det onda tecknar Erik Larson, med filmisk detaljrikedom, hur Winston Churchill fick ett helt folk att inte känna fruktan. Ett intimt politiskt drama med krigsresidensen Ditchley som fond, från vilken Churchill styrde landet när bomberna föll som hårdast.
Med hjälp av tidigare hemlighetstämplat material sätter Erik Larson en av 1900-talets stora politiska ledare och hans agerande i ny blixtbelysning.

ERIK LARSON är en amerikansk författare, med sex New York Times-bestsellers på sitt CV. Det praktfulla och det onda tog sig rakt in på förstaplatsen när den kom ut i USA. Erik Larson har bland annat nominerats till en National Book Award och tilldelats en Edgar Award. Hans bok The Devil in the White City planeras att bli tv-serie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese som exekutiva producenter.

»Erik Larson är en av USA:s stora historieberättare.« NPR

»En perfekt bok för vår tid.« Time