Bläddra

En annan slags trädgård – Månadsflor, slow flowers och skönheten i …

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård
Köp här

En annan slags trädgård – Månadsflor, slow flowers och skönheten i …

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård
Köp här

Månadsflor, vad är det? Dags att prata trädgård på ett helt nytt sätt! 

Vill du också ha mer av allt? Mer doft, mer färg, mer liv och fler vackra blommor att omge dig med? Det här är trädgårdsboken som tar för sig och pulserar av passion, glöd och modet att bryta upp gräsmattans kvävande konformitet. Den handlar om maffiga snittblommor, om perenntårtor och den vilda floran, om kultiverat växtmaterial till hejdundrande buketter och arrangemang som omfamnar varje säsong, året runt. Det nya blommande trädgårdsidealet har djur i trädgården och biologisk mångfald, promenader i nattlinne i ett daggvått blomsterhav och en drink med påfåglarna som sällskap i kvällningen. Den som följt Emily Bratt i sociala medier genom åren får nu äntligen träda in i hennes värld av blomstrande överdåd och gedigna kunskap om odling. Det här är blomsterarrangemang på ett nytt sätt. Det här är en annan slags trädgårdsbok.  

Boken inleds med en beskrivning om hur du ska tänka och göra för att få snittblommor av högsta kvalitet med de medel du har. Att kategorisera växtmaterialet och därmed se vilka byggklossar man har att tillgå i arrangemang gör det lättare att överblicka och se möjligheterna. Att ta ytterligare ett steg och placera växterna månadsvis är också ett smart trick för att bredda repertoaren. Varje månad har sina unika färger och strukturer, sina växter och sitt material - sitt månadsflor.  

Emily Bratt är trädgårdsmästare och en drivande kraft inom slow flowers-rörelsen i Sverige. Under namnet "En annan slags trädgård" utmanar och ifrågasätter hon traditionella trädgårdsnormer i både handling och skrift. Hon ger kurser och skriver om det nya blommande trädgårdsidealet, snittblommor året runt i trädgården och om att våga bryta gräsmattan.