Bläddra

Ett obetydligt mord

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Ett obetydligt mord

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Kriminalroman möter internationell thriller ny serie av dansk-svensk succéduo

När ryska hackare slår till mot ett rederi försvinner trettioåtta containrar som tillhör den amerikanska militären. På Östjylland hittas en lastbilschaufför mördad, och en container har försvunnit från släpet. Polisen Tessa Højmark tilldelas fallet, och till sina kollegors förvåning lyckas hon snabbt komma en möjlig gärningsman på spåren en man vars exfru nyligen blev brutalt mördad utan att fallet klarades upp. Tessa kan nästan känna smaken av sin befordran. Men snart börjar allt gå fel. Mycket fel. Tessa blir indragen i en härva av organiserad kriminalitet, svek och våld, och istället för den som jagar blir hon den som jagas. Spåren leder till Christiansborg, den politiska maktens högborg i Danmark, till Berlins undre värld och den idylliska småstaden Køge. Och som spindeln i nätet, som rycker i alla trådar, finns den mystiska Madame. Tessa inser att hon måste ta till mycket okonventionella metoder för att locka fram fienden.

"Att läsa den här boken är som att hålla andan och vänta på en oundviklig explosion."

- Litteratursiden

"Inte bara en bra spänningsroman det är också en roman som sätter fokus på några av de problem som välfärdssamhället ger upphov till."

- Jysk-Fynske Medier om Arkimedes

***

Lindholm & Zornig är en hyllad författarduo. De debuterade som spänningsförfattare 2016 och har skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade kriminalromaner. Ett obetydligt mord är första delen i den nya serien om polisen Tessa Højmark. Mikael Lindholm (född 1961) är finlandssvensk journalist och författare. Han har arbetat som politisk reporter, utrikeskorrespondent och chefredaktör på flera rikstäckande medier.

Lisbeth Zornig Andersen (född 1968) är dansk författare, debattör och välkänd samhälls- och medieprofil. Hon har givit ut kritikerrosade självbiografier, barnböcker och fackböcker om tillvaron i samhällets utkanter.