Bläddra

För att lämna röstmeddelande : tryck stjärna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

För att lämna röstmeddelande : tryck stjärna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
»Frågan är om inte Bodil Malmsten är en av våra allra bästa Sverigeskildrare under senare tid.« | KARIN WIDEGÅRD, GP

»Bitvis är det sorgligt och bitvis oändligt kul, lika ilsket som lustigt - ibland närmast maniskt ordvitsande, men alltid slagfärdigt.« | TOMAS LARSSON, ÖSTERSUNDS-POSTEN


Det finns böcker om hur man ska leva, om hur man förverkligar sig själv och blir en lycklig människa. Det här är en sådan bok. Du tar personerna i boken som förebild och gör tvärtom.
För att lämna röstmeddelande TRYCK STJÄRNA är en lägesrapport inifrån dagens Sverige. Fem svenska människor i olika åldrar pratar för sig själva. De skulle kunna prata med varandra men eftersom de är svenska människor som inte känner varandra så gör de inte det. Det är inte synd om de här människorna och det är inte jag som är Thomasine. Inte mer än vad jag är Bert-Ove, Edvard, Jessica och Giselle.
/ Bodil Malmsten.

BODIL MALMSTEN är född 1944 i Bjärme. Efter genombrottet med Damen, det brinner! blev hon snabbt en folkkär diktare och eftersökt uppläsare av egna dikter. Hon har även rönt framgång som prosaberättare och dramatiker. Med Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, som bland annat nominerades till Augustpriset, fick hon sitt stora genombrott som romanförfattare.
År 2006 fick hon Ivar Lo-Johanssons personliga pris för romanen med motiveringen: »för att hon gestaltar de sociala och psykologiska konflikterna med en precis lyhördhet«.