Bläddra

Förälderns guide till Gud – kristen tro mellan blöjbyten och tvätthögar

Kategorier: Filosofi och religion Kristendom Religion och tro
Köp här

Förälderns guide till Gud – kristen tro mellan blöjbyten och tvätthögar

Kategorier: Filosofi och religion Kristendom Religion och tro
Köp här

Ljuset är dämpat. Jag ligger på en brits och min man sitter bredvid. I den klibbiga gelén drar sköterskan ultraljudsattrappen fram och tillbaka över magen. Så stannar hon till med handen och trycker lite extra. Hon skruvar upp ljudet så att vi skall få höra tiden stannar. Ett stilla dunkande ljud söker sig ut i rummet. Om inte väggarna hade stoppat det är jag säker på att det hade sökt sig ut i himlarymderna för att stilla viska till skaparen själv: Jag lever .

Barn förändrar livet. Det kan vara både spännande och skrämmande. Men det kan också vara början på en ny syn på livets mening och en fördjupad andlighet.                             

Med berättelser ur vardagslivet undersöker författaren hur man som småbarnsförälder kan förstå kristen tro. Vad är egentligen bordsbön, helig Ande, nåd, nattvard, förlåtelse, tvivel, uppståndelse, helighet, döden, domen och frälsningen? Hur kan man förstå andra trosinriktningar? Och kan man verkligen gå på vatten?                             

Kapitlen är korta och lämpar sig väl för läsning mellan blöjbyten och tvätthögar.

Anna Runesson är förälder till tre barn tillsammans med Anders. Hon är präst och arbetar som direktor vid Pilgrimscentrum i Oslo.