Bläddra

Gotlands orkidéer

Kategorier: Biologi och biovetenskap Botanik Flowering plants (angiosperms) Matematik och naturvetenskap
Köp här

Gotlands orkidéer

Kategorier: Biologi och biovetenskap Botanik Flowering plants (angiosperms) Matematik och naturvetenskap
Köp här

Gotland är Sveriges främsta orkidélandskap. Av Sveriges cirka 55 arter och underarter av orkidéer kan man hitta hela 40 arter och underarter på Gotland i så vitt skilda miljöer som alvarmark, strandängar, ädellövskog och i många olika typer av kärr.  

I boken Gotlands orkidéer presenteras de olika orkidéerna tillsammans med information om växternas ekologi, de olika arternas blomningstider för Gotland och om flera spännande samspel med organismer i naturen. Även hotet mot de fridlysta orkidéerna tas upp. Eftersom det är en art per uppslag och boken trycks i ett behändigt format är Gotlands orkidéer en perfekt bok att ta med ut i naturen.  

Texten är skriven av Henrik Karlsson och kompletteras med hans stämningsfulla fotografier och Emma Tinnerts detaljrika illustrationer. Tillsammans skapar text, fotografi och illustration en helhet som presenterar Gotlands orkidéer på ett informativt och tilltalande sätt. På så vis passar boken såväl den intresserade turisten i allmänhet som den Gotlandsbosatta botanikern.

 

Henrik Karlsson, född 1968, är fotograf, författare och naturvårdare. Utbildad biolog och arbetar vid sidan om sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor på Länsstyrelsen i Kalmar län. Utnämnd till National Geografic Explorer och har både tilldelats stipendium och vunnit flera europeiska fototävlingar. Detta är hans fjärde bok och andra med Emma Tinnert.  

Emma Tinnert, född 1985, är biolog, konstnär och illustratör. Hon kombinerar sitt intresse för biologi med sin passion för akvarellmåleri genom att skapa detaljrika illustrationer med naturmotiv. Emma är bosatt på Öland och har tidigare illustrerat Min fjärilsbok och Ölands orkidéer.