Bläddra

Hund och människa emellan

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Hund och människa emellan

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Hund och människa emellan guidas vi i hundars egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men också mycket personligt sätt. Författarens egna erfarenheter, både i egenskap av hundägare och expert på beteenden och samspel mellan människa och hund, lyser igenom och gripande berättelser varvas med praktiska råd. 

Här får vi bland annat lära oss om: hundars förmågor och känslor, betydelsen av hundträning och hur det har förändrats över tid, antrozoologisk forskning och vad som egentligen utmärker en hund, läkande relationer och hundens betydelse bland annat i livets slutskede, hundledarskap och synen på det genom tiderna liksom frihet i vardagen och frågor som kan vi låta hunden vara en fri individ?

Boken vänder sig till alla hundägare, oavsett ras och hur länge man haft hund.

Om författaren: antrozoolog med fokus på hund och katt 
Therese Lilliesköld är föreläsare, författare konsult och antrozoolog specialiserad på beteenden hos framför allt hund och katt. Sedan 2014 har hon författat läro-medel i antrozoologi och hösten 2019 släpptes hennes faktabok Katt och människa emellan (Pug  Förlag) som fått många fina recensioner. 2020 kom hon även med den självbiografiska boken När elefanter drömmer (Pug Förlag).