Bläddra

Krigarhjärta – Den där känslan

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här

Krigarhjärta – Den där känslan

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här
Det går bra för Siddy, han går i gymnasiet och träffar Lucy. De har roligt tillsammans och Siddy hoppas att de kan bli ihop igen. MMA-träningen har också gett resultat och han ska ställa upp i SM. Men så skadar han sig på träningen och det är osäkert om han kan tävla.

En dag när Siddy och Lucy är ute stöter de på ett gäng rasister som provocerar Siddy. Han kan inte kontrollera sin ilska och dras in i ett slagsmål. Lucy blir rasande på honom, våld löser ju inget. Hon vägrar träffa honom och svarar inte i telefon. SM närmar sig, och Siddy har svårt att fokusera. Vad är det han försöker bevisa för sig själv? Och kan han vinna tillbaka Lucy?

Här finns vänskap, kärlek och en längtan efter en väg ut ur ilska och frustration. Det är en berättelse som många unga kan känn igen sig i och kanske hämta inspiration och styrka ur. Berättelsen väcker tankar och passar att använda i klassrummet som underlag för intressanta diskussioner.

Jali Madi Susso debuterade 2019. Krigarhjärta - Sista ronden var hans första lättlästa bok och läsare och bibliotekarier som har frågat efter en uppföljare kan nu läsa mer om Siddy och hans strävan att bli en bättre människa. Jali Madi Susso har tränat kampsport sedan han var 16 år och på ett trovärdigt sätt skildrar han en sport som vi annars inte möter i ungdomslitteraturen. Namnet Jali betyder griot. Griot kallas västafrikanska historieberättare och musiker. Jali Madi Susso är född i Stockholm, men känner sig lika hemma i Gambia.

Sagt om Krigarhjärta - Sista ronden: ”Krigarhjärta är en hoppfull och engagerande berättelse om vad vänskap egentligen är, hur den första kärleken känns och att bryta sig loss och välja hur man vill leva sitt liv.” (Helene Ehriander, BTJ)

Boken finns också som e-bok och ljudbok.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.