Bläddra

Längtans mat

Köp här

Längtans mat

Köp här

«...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«
Elin Skanne, ELLE Mat & Vin



Längtans mat är en lustfylld hyllning till vår svenska gastronomiska skatt. Här finns klassiska rätter från skärgården, skogen, insjön och fjällen, men också recept från det nya svenska köket.

Annica Triberg tar oss med på en resa genom Sverige. Tillsammans med köksmästaren Lena Salomonsson och fotografen Per Ranung bjuder hon på recept och kulinarisk kuriosa i en härlig blandning som sammantaget bildar ett smörgåsbord av mat och smaker att längta till.


Annica Triberg är en av Sveriges mest välkända matskribenter, som bland mycket annat varit chefredaktör på tidningen Gourmet. Hon har skrivit ett trettiotal böcker, många med gastronomisk inriktning.


Bokenfinns även i en engelsk utgåva, med titeln Very Swedish.




«Bilderna av Per Ranung är precissom recepten - en njutning i sig.«
Cecilia Lübeck, Lantliv


«...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«
Elin Skanne, ELLE Mat & Vin


«Det är en guldgruva för alla som vill veta mer om svenska mattraditioner.«
Året Runt


«Det är en kulinarisk Sverigeskildring som inte bara lämpar sig att ge bort till utländska vänner och bekanta.«
Göran Jonsson, Dagens Industri


«Vill du bläddra i en härlig kokbok som är fylld av deliciösa maträtter och vackra landskapsbilder från runtom i Sverige är den här boken, Längtans mat, något för dig.«
Allt om Kök & Bad


»...denna bok [passar] perfekt i varje hem som vill laga klassiska svenska måltider.«
Plaza Kvinna