Bläddra

Lysande stjärnor på en nattsvart himmel

Kategorier: Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad Onkologi Sjukdomar och rubbningar
Köp här

Lysande stjärnor på en nattsvart himmel

Kategorier: Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad Onkologi Sjukdomar och rubbningar
Köp här
Ulrika skriver personligt och ärligt i boken "Lysande stjärnor på en nattsvart himmel" om tiden då hon fick en hjärntumör, som var orsaken till alla de dagliga epileptiska anfall som hon plötsligt drabbas av. Hur hon hanterade sin vardag kring alla de besked och beslut som hon tvingades att fatta.

Boken innehåller både oredigerade utdrag ur hennes dagbok från den här tiden, och reflektioner och fakta kring olika delar i en denna livsprocess, såsom självkänsla, självförtroende, sorg och ångest. Och hon balanserar upp detta med att också ge fina beskrivningar kring hur hon lyckades lära sig att vända på negativa tankemönster och se de positiva i både händelser och situationer.

Hon beskriver med konkreta tips hur hon gjorde för att må bättre i sin situation, genom att bland annat jobba med att göra en Happy Thoughts-bok och en visionboard. Vidare berättar hon om hur andning, yoga och mindfulness påverkade och förändrade hennes inställning positivt och hur hon i mångt och mycket ändrade förhållningssätt till livet.

"Lysande stjärnor på en nattsvart himmel kan säkert ge hopp och vara till stöd för personer som genomgår en svår period i livet. Vissa delar är oredigerade dagboksanteckningar och ger boken känslofylld äkthet."
- Pia Holmström, BTJ-häftet

"Så mycket hopp. Berättelsen är verkligen en starkt lysande stjärna!"
- Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer