Bläddra

Malin + Rasmus = sant : en fristående fortsättning på Klassresan

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Malin + Rasmus = sant : en fristående fortsättning på Klassresan

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här
Malin och Rasmus och de andra från klass 6b har börjat 7:an, fast i olika klasser, och Malin inser att det går fort att komma ifrån dem som man tidigare har varit så nära och känt så väl. Men hon är fortfarande lika kär i Rasmus, och har drömt hela sommaren om att få träffa honom igen. Rasmus har också drömt och längtat, och ändå blir det inte riktigt som de tänkt sig. På högstadiet är det viktigaste nämligen att inte göra bort sig, att inte blotta sin sina känslor, att inte visa sitt riktiga jag.

Malin umgås mest med Emelie och Knutte, medan Rasmus hänger ihop med skolans tuffa gäng. Inte förrän på Luciadiscot i slutet av terminen blir de äntligen ihop, men att vara ihop med Rasmus är inte helt lätt. Han vill så mycket, saker som Malin känner att hon inte är redo för, och när Rasmus blir ihop med Elin i 8:an krossas Malins hjärta. Aldrig, aldrig, aldrig att hon kommer att bli så kär igen. Som tur är träffar hon en annan kille. Han heter Tsatsiki och är mycket barnsligare. Det tycker Malin är skönt. Med honom kan man vara kompis. Med honom kan man hitta på roliga grejer. Med honom kan hon vara sig själv – vem det nu är ...

Men Rasmus kan Malin aldrig glömma, för man glömmer ju inte sin största kärlek. Fast när klassfesten för alla från gamla klassen äntligen går av stapeln i slutet av 7:an, och Rasmus vill bli tillsammans med Malin igen, spelar hon svårfångad. Om hon ändå sagt ja till Rasmus med en gång! Då hade aldrig det hemska, det fruktansvärda, hänt. Det som kom att prägla Malins liv så länge efteråt.

I Malin + Rasmus = Sant återknyter vi bekantskapen med några av dem vi lärde känna i Moni Nilsson-Brännströms bok Klassresan (2001). Det är en bok om att ta de första osäkra kliven ut i vuxenvärlden. det är en bok om att våga säga både ja och nej. Det är en bok om liv och död. Men mest är det en bok om kärlek.

Ålder: 11–14 år.


Moni Nilsson-Brännström är född 1955 och bosatt på Kungsholmen i Stockholm. Har skrivit de populära böckerna om Tsatsiki, som vunnit både kritikernas och läsarnas hjärtan, och som redan har blivit moderna klassiker. Har mottagit en rad priser och utmärkelser för sina Tsatsiki-böcker.