Bläddra

Meze hos Halv Grek Plus Turk

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Meze hos Halv Grek Plus Turk

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen. Det är köksmästaren Claes Claesson som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad.

Basen i östra Medelhavets matkultur är Meze kalla och varma smårätter. Mezekrogar har blivit en av de starkaste svenska restaurangtrenderna. Meze kan var tilltugg som äts till vin, ouzo eller raki eller omfatta en hel måltid. »Själva mångfalden i smaker, färger och upplevelser det är det som är meze«, skriver Claes Claesson. Fantastiskt god mat som gjord för att bjuda folk på, eller frossa på i ensamhet.

En vacker bok med sammetsomslag och guldfärg på kanten på sidorna!

Claes Claesson är köksmästaren som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad. Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen.

Pressröster:

»Vackrare kokbok får man leta efter. Faller man inte för den röda omslagssammeten och guldreliefen blir man sjukt knäsvag av försättsbladet i guldpapper.«
Mia Gahne, Dagbladet

»Här är den nu, med glammigt omslag i guld och sammet, som kan få bli hur kladdigt som helst för detta är en kokbok att använda ofta!«
Elle Interiör