Bläddra

Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

Kategorier: Geovetenskap, geografi, miljö och samhällsplanering Miljön

Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

Kategorier: Geovetenskap, geografi, miljö och samhällsplanering Miljön

Systemet för vår matförsörjning har börjat vackla. Vi plöjer och gör betesmarker av stora delar av världens yta, avverkar skog och förgiftar våra vatten. Allt för att förse en växande befolkning med mat och näring – ändå går miljontals människor hungriga.

För första gången har vi möjlighet att omvandla inte bara vårt matsystem, utan hela vårt förhållande till den levande världen. George Monbiot visar i sin friskt upplyftande bok att det fortfarande finns en möjlighet att lösa problemen. 

Ny jord: att föda en värld utan att sluka planeten är en hisnande vision av en alternativ framtid – för matindustrin och för mänskligheten. 

Monbiot möter personerna som leder utvecklingen och tillsammans visar de hur de allra minsta organismerna kan hjälpa oss sluta fred med vår planet och bana väg för en tidsålder som inte präglas av utrotning, utan av återskapande. En tidsålder av nytt liv och ny jord.

George Monbiot är en brittisk författare, journalist och politisk aktivist. Han är krönikör för tidningen The Guardian och har bland annat skrivit de bästsäljande böckerna Feral: rewilding the land, sea and human life, The Age of Consent: A Manifesto for a New World Order och Captive State: The Corporate Takeover of Britain. Leopard har tidigare gett ut Ur ruinera: En ny politik för en värld i kris (2017).