Bläddra

Ondskans ansikte

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Ondskans ansikte

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här
Vissa människor föds till mördare. Andra utvecklas till det. För honom är frågeställningen irrelevant. Driften att mörda har alltid strukit omkring som en hungrig varg i hans sjuka medvetande. I en park i Minneapolis utför han sin makabra ceremoni. Han häller ut tändvätskan: Den sista smörjelsen. Han stryker eld på tändstickan.

Tidningarna har döpt honom till Kremeraren. Han har redan tre kvinnors liv på sitt samvete. Och han tänker inte stanna vid det.

Angie DiMarco ser kroppen vrida sig i plågor. Brandgula flammor som kulisser till den mardrömslika scenen.

Den tidigare FBI-agenten Kate Nolan arbetar numera med skydd av brottsoffer och vittnen. Angie Di Marco blir hennes klient men hon vägrar samarbeta med polisen. Varför? Har hon någonting att dölja? Kate Nolan hamnar i en besvärlig knipa. Trycket uppifrån att få det motsträviga vittnet att samarbeta ökar. Kremerarens senaste offer är troligtvis dotter till en miljardär på orten. Han rycker i de rätta trådarna och får FBI:s mest berömde seriemördarspecialist John Quinn kopplad till fallet. Quinns och Kates vägar har korsats tidigare och de delar på smärtsamma minnen som kommer i dagen när de nu ska fånga Kremeraren.

Ondskans ansikte är en tät psykologisk thriller som legat länge på New York Times bestsellerlista och varit huvudbok i Literary Guild.