Bläddra

Operation: nytt liv

Kategorier: Kirurgi Medicin och omvårdnad
Köp här

Operation: nytt liv

Kategorier: Kirurgi Medicin och omvårdnad
Köp här
”Det här är en bok som gör upp med bilden av överviktiga som slöa, dumma och odisciplinerade. En bok som utifrån ett vetenskapligt perspektiv berättar vad övervikt faktiskt är, hur den uppstår och vad man kan göra åt den. Det är också en samhällskritisk bok som beskriver sveket från läkarkåren och landstingspolitikerna.”
Ur bokens inledning

Forskningen är entydig. Det finns bara ett sätt för överviktiga med ett BMI på 35 eller mer att gå ned rejält i vikt utan att gå upp allt igen. Och det är genom operation.

Hanne Kjöller, själv överviktsopererad, förklarar i denna bok varför det för kraftigt överviktiga är närmast omöjligt att hålla vikten efter en bantningskur och varför det tvärtom går efter en operation. Boken innehåller också praktisk information om operationsmetoder och om hur man går till väga för att få den överviktsoperation som alla som uppfyller kriterierna har rätt till sedan den 1 november 2005.

Hanne Kjöller är född 1965 och bosatt i Stockholm. Hon är legitimerad sjuksköterska och journalist och arbetar som ledarskribent vid Dagens Nyheter.