Bläddra

Shiraz : en druva en värld av viner

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Shiraz : en druva en värld av viner

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
av Magnus Svensson Grenadine Bokförlag Shiraz En druva, en värld av viner. Greetings! En nöjesresa med en mustig druva Denna bok är den första i en ny serie faktaböcker från Grenadine Bokförlag. De håller samma sidantal som handböckerna, men ger litet djupare kunskaper och är samtidigt exklusivare i papper och design. Denna serie kommer att behandla viner utgående från en enda sorts druva per bok. Böckerna går in på hur varje druva i sig har en karaktär och sina speciella särdrag. Boken Shiraz tar läsaren på en tur runt världen till de platser där druvan odlas. Författaren berättar om den stora betydelse geografi och olika syn på tillverkning har för vinet, även om druvan är densamma. Turen går från norr till söder: från Europa, där druvan kallas Syrah, till Shiraz i Sydafrika och Amerika. Med många exempel och god pedagogik lär boken läsaren hur svalt klimat ger ett stramare vin, medan varmare länder ger generösa och svulstiga viner. Till varje lands och regions karaktär matchar författaren ihop vinet med ett flertal maträtter. Vilken läsare känner inte munnen vattnas med recept som lammfärsbiffar med rödlöksmarmelad, oxsvansgryta eller ingefärsdoftande kycklingkorv? Dessa läckerheter ihop med den mycket kompetenta redogörelsen över vinerna gör denna bok till en unik och mycket intressant vinbok, eller ny sorts kokbok, om man så vill. Shiraz är en annorlunda vinklad vinbok med mer än bara vin. Och med Magnus Svensson som vägvisare blir resan dessutom sällan långsam och aldrig någonsin tråkig! Om författaren Författare till Shiraz är Magnus Svensson. Magnus har en lång erfarenhet som bland annat kock och sommelier. Idag jobbar han som utbildningsansvarig på en av Sveriges kanske mest ansedda vin- och restaurangutbildningar; Restaurangakademien i Stockholm. Magnus har under många år arbetat med vin och mat, inte bara i restaurangbranschen utan även som föreläsare. Hans framtoning är en oslagbar kombination av attityd, humor och djupt kunnande, något som bland annat gjort honom populär som vinoch matkommentator varje vecka hos radio Mix Megapol.