Bläddra

Skinn garvning och beredning med traditionella metoder

Köp här

Skinn garvning och beredning med traditionella metoder

Köp här
Med ett garvat läder menas i allmänhet en hud preparerad så att den i fuktigt tillstånd i möjligaste mån motstår förruttnelse och i torrt tillstånd äger den råa hudens styrka, smidighet och böjlighet. Det finns flera olika sätt att garva och bereda hudar och skinn. I boken återfinns bl a fettgarvning, rökgarvning, vegetabilisk garvning och alungarvning. Förutom beskrivningar av garvningsmetodernas kemi och praktiska utförande redovisas vilka metoder som lämpar sig bäst till hudar och skinn från olika djur tex älg, ren, kalv, get, får, mink. mård och fågel. Författaren Lotta Rahme har ett garveri och en ateljé i gamla Sigtuna. I mer än 20 år har hon arbetat med och studerat garvning, hållit föreläsningar samt lett många kurser runt om i Norden. Mycket av sina kunskaper har hon inhämtat direkt från inuiter, indianer, samer, ainu och yrkesgarvare.