Bläddra

Stressfrid – Så blir du frisk från utmattningssyndrom

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här

Stressfrid – Så blir du frisk från utmattningssyndrom

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här

En praktisk handbok för dig som är sjuk på grund av stress med fokus på konkreta lösningar.

Hur blir du frisk från utmattningssyndrom? Hur minskar du på stressen och hur kan du genom andning lugna din kropp? Hur lyckas du med sömnen när din kropp är stressad och vad kan du göra för att uppnå den reparerande djupsömnen? Varför har du ångest och vad kan du göra för att dämpa den? Vad är viktigt att få med i sjukintyget och vad gör du om Försäkringskassan nekar din rätt sjukpenning? Detta är några av frågorna som besvaras i boken.


Författaren Linda Henriksson delar personliga berättelser samt tips från experter och forskare inom bland annat sömn, kost, fysisk aktivitet, självkänsla, stress och sjukförsäkring. Boken riktar sig till dig som är sjuk på grund av stress men också omgivningen. Ett kapitel är tillägnat anhöriga för att de ska få förståelse för vad den drabbade går igenom.


LINDA HENRIKSSON arbetar idag som fastighetsmäklare och driver bolaget Stressfrid. Hennes förhoppning med Stressfrid är att sprida acceptans, förståelse och medvetenhet för sjukdomen utmattningssyndrom. Detta gör hon bland annat genom boken, sitt Instagramkonto @stressfrid och nu senast genom hennes medverkan i SVTs Uppdrag Gransknings dokumentär Sjukt Stressad.


En fantastisk fin bok för alla med stressrelaterade symptom. Lättläst, med mängder av tips och råd från experter och Linda själv.”

- Mats och Susan Billmark, författare till världsboken Lär dig Leva