Bläddra

Upptäckter som förändrat världen

Kategorier: Historia och arkeologi
Köp här

Upptäckter som förändrat världen

Kategorier: Historia och arkeologi
Köp här

Visste du att världens första batteri kan ha funnits redan vid tiden för Kristi födelse? Att det första mordfall som löstes tack vare fingeravtryck ägde rum i Argentina 1892? Eller att en kvarglömd skål ledde till upptäckten av penicillinet? Det här är bara några exempel på uppfinningar och iakttagelser som genom hi storien revolutionerat våra liv.

I den fascinerande och lärorika boken Upptäckter som förändrat världen berättar Martin Borg om ett urval av mänsklighetens mest avgörande upptäckter. Genom hans lättsamma och kunniga berättande får läsaren veta mer om människor och händelser som legat bakom avgörande framsteg i utvecklingen. Martin Borg har tidigare bland annat skrivit Brotten som skakade Sverige.

Martin Borg är författare och skribent bosatt i Lund, uppvuxen i Karlshamn och med sommarboende på Öland. Han har en bakgrund som landskapsfotograf och som högstadielärare inom de naturvetenskapliga ämnena. Han har tidigare skrivit flera böcker med historiskt tema, bland annat serierna Brotten som skakade Sverige och Brotten som skakade världen. Nu drar han nytta av sin naturvetenskapliga bakgrund när han berättar om de medicinska, vetenskapliga och geografiska upptäckter som haft störst betydelse för människors liv och världsbild.