Bläddra

Växter älskar bajs! : odla med barn

Kategorier: Barn och ungdom: hobby, hantverk och praktiska intressen Barn och ungdom: trädgårdsskötsel Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här

Växter älskar bajs! : odla med barn

Kategorier: Barn och ungdom: hobby, hantverk och praktiska intressen Barn och ungdom: trädgårdsskötsel Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här

Rolig faktabok som vänder upp och ner på odling!

Växter älskar bajs! är en bok för alla som vill börja odla. Att skörda sina egna tomater är mums och att se hur persilja, potatis, jordgubbe och sallad växer är att lära om och för livet. Boken är fylld med roliga och enkla tips. Hur blir vi kompis med maskarna? Hur vattnar vi så att växterna blir glada? Vad är magiskt guldvatten och hönsbajssoppa?

VAD VI GILLAR MED BOKEN 
Vänder upp och ner på odling - odla jorden, så kommer växterna!
Roliga och enkla tips och trix! 
Lär barnen ekologi - för klimatet och framtiden!
Visar att vi kan odla överallt, på gräsmattan, i stöveln, i staden, på landet!

Ur bokens innehåll:
Jorden är växternas skafferi
Underjordens trädgårdsmästare
Underjordens nät
Växter har sugrör
Höghus för växter
Fiffiga frön
Mysigt med täcke
Petflaskor som hus
Odla i skor
Plantera bajs
Kompostjakt

Sagt om boken:
En bok som sporrar odlingsglädjen både hos ung och gammal. Drastiskt och med humor beskrivs hur du blir kompis med maskar, vattnar så att växterna blir glada och vad guldvatten och hönsbajssoppa är för något.
Tidningen Trädgårdsliv

Alltså WOW!!! Vilken underbar bok. Jag lärde mig så mycket och blev sugen på att börja odla nu med en gång!
Frida Walström nybliven balkongodlare

Boken är toppen! Den är påhittig, positiv och tydlig. Helt enkelt jättebra för alla som vill odla.
Jenny Hertzman, trädgårdsmästare

I Växter älskar bajs! är den ekologiska odlingen i fokus och här ges många bra, roliga och enkla tips till den som vill börja odla. Den behandlar återbruk och odling, kretslopp, ekologi på ett kreativt och enkelt sätt. Boken visar också hur man enkelt kan odla nästan överallt. Varför inte kasta en egentillverkad fröbomb (helt ofarlig) på en tråkig, kal plätt som behöver livas upp? Linda Blåfors Carlssons bilder av blommor, frukter och odlingstillbehör finns på varje uppslag och de är kul att titta på, konstnärligt utförda och muntert färgglada. ()  En kul, innehållsrik odlingsbok för barn!
Tine Billing BTJ

Tillsammans förändrar vi världen! OLIKA är ett flerfaldigt prisbelönat förlag som utmanar stereotyper med normkreativitet. Vi brinner för jämställdhet och hållbarhet och trycker Svanenmärkt med fossilfri energi. När du köper böcker eller utbildning från oss bidrar du även till barns och ungas rättigheter.