Bläddra

Vildmarksmeny

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Vildmarksmeny

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
HUVUDRUBRIKER PÅ RECEPTEN:<br><br>Bröd, kaka, tårta /5 st<br>Bär /4 st<br>Dessert /5 st<br>Fisk /12 st<br>Fågel /6 st<br>Kött /13 st<br>Marinad /3 st<br>Pirog, pizza etc /4 st<br>Potatis /9 st<br>Rotfrukt /7 st<br>Sallad /1 st<br>Svamp /11 st<br>Sås /20 st<br><br>BERÄTTELSER & SKRÖNOR:<br><br>Björnen - den bruna<br>Bävern bygger hus och kanaler<br>Ekorr'n satt i granen<br>Grävlingen - ett borstigt djur<br>Där haren har sin gång<br>Ren och vildren<br>Rådjuret är osadlat, men...<br>Vildsvin - ett förnämligt jaktbyte<br>Älgen - skogarnas konung<br>Den vita älgen<br>Abborren - vanligast av abborrfiskarna<br>Gammelgäddan i kyrkviken<br>Gösfiske i Hjälmaren<br>Lakfiske med eneträklyka<br>Laxen - den vandrande fiskem<br>Sik- och laxfiske vid kukkolaforsen<br>Att torska på torsken<br>Fasanen - i svart och vitt<br>Järpen satt i granen<br>Den stora och den lilla kråkan<br>Tjädern - folkilsken och spelgalen<br><br>Böcker av Bert Olls, utgivna på Bokförlaget Settern:<br>Vildmarksmeny (medförf), 2000<br>Nygamla skrönor om jakt och fiske, 1993<br>Bergsmäns rike, 1992<br>Skrönor om älg, 1990<br>Så firades julen förr, 1984<br>Hästhandlaren, 1983<br>Rallare, 1982<br>Flottare, 1981<br>Kolaren, 1980<br>Träskfolket Jakt och fiske under stenåldern, 1979<br>Skrönor om jakt och fiske, 1977<br><br>Böcker av Sten A. Öhman, utgivna på Bokförlaget Settern:<br>Så åt och drack man förr (medförf), 2002<br>Vildmarksmeny (medförf), 2000<br><br>VILDMARKSMENY NORRLAND:<br>Förrätt: Löjromsgravad siklöja med hembakat knäckebröd<br>Varmrätt: Renfilé med varm ripmousse<br>Dessert: Smördegsinbakad Västerbottenost<br><br>VILDMARKSMENY MELLANSVERIGE:<br>Förrätt: Smörstekt abborre med hembakat blåbärsbröd<br>Varmrätt: Färserade järpar i sötsur sås med syltade rönnbärsklasar & lökbrynt trumpetsvamp<br>Dessert: Chokladtårta med vispgrädde<br><br>VILDMARKSMENY SYDSVERIGE:<br> Förrätt: Lime- & ingefärsmarinerad lax med mild senapsås<br>Varmrätt: Vildsvinsrulader med svartrotstimbal & cognacsås<br>Dessert: Murkelparfait med sås på passionfrukt<br><br>... eller blanda som ni vill - och njut!<br><br>...Görvälns slott utsågs till ett av Sveriges bästa bord - fyra år i rad - under tiden som Sten A. Öhman var köksmästare där - så passa på att ta del av hans underbara recept!<br><br>M.R. 2007