Bläddra

Writing stories with three letters : art and graffiti by EGS

Kategorier: Konst Konst: teman och motiv Särskilda konstnärer
Köp här

Writing stories with three letters : art and graffiti by EGS

Kategorier: Konst Konst: teman och motiv Särskilda konstnärer
Köp här

Kan ett ord utan mening ha ett budskap? Den finske konstnären Egs universum är baserat på bokstäverna i hans namn. Oavsett om det är dynamiska tuschteckningar, glasskulpturer eller graffitiverk så är dessa tre bokstäver grunden i hans berättelser.

Samtidigt som Egs ställer ut på museer och gallerier fortsätter han att måla graffiti på gator runt om i världen. I samtal med den svenska författaren Tobias Barenthin Lindblad berättar Egs om hur han navigerar i städer, hur han använder det förflutna, varför det är viktigt att hålla sig anonym, och hur han använder fel och brister för att förlora kontrollen över sitt arbete. I slutändan handlar Egs arbete om friheten att gå vilse.

Med förord av den brittiska konstnären Cedar Lewisohn och introduktioner av den likaledes brittiska författaren Mike R. Watson.

"Egs konstverk är en form av överträdelse till samtida konstvärlden. Vare sig han målar, skulpterar eller skulpterar glas, är hans verk en blandning av en modernistisk tradition och graffiti. Hans förståelse av vad konstvärldens rätt och fel gör honom till en kraft att räkna med. Jan Förster, chef för Taidehalli i Helsingfors