Bläddra

Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat

Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: kött och vilt Matlagning: särskilda råvaror

Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat

Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: kött och vilt Matlagning: särskilda råvaror
Köp här

Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?

Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.

En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.