Bläddra

Brott och Straff, Bröderna Karamazov & Idioten (3 plastade volymer)

Köp här

Brott och Straff, Bröderna Karamazov & Idioten (3 plastade volymer)

Köp härBrott och straff har kallats världens mest berömda roman. Det är också en av världens mest lästa böcker. Den kom ut 1866 och alltsedan dess har många miljoner läsare följt den fattige studenten och mördaren Raskolnikov på hans febervandring genom Petersburg.

Bröderna Karamzov anses vara höjdpunkten i Dostojevskijs författarskap. Den omfattande romanen kom ut 1880. Den berättar om skuld och försoning och om en skuldfri mänsklighet. Värderingarna i romanen bygger på den kristna mystikens grund. Dostojekvkijs inflytande på 1900-talets europeiska litteratur är mycket stort.

Idioten är en av Fjodor Dostojevskijs allra främsta romaner. Dess hjälte, furst Myskin, är en av den ryska litteraturens mest betagande karaktärer - en överkänslig livsfrämling i en självisk och brutal omgivning. Myskin, just hemkommen från en sjukdomsvistelse i Scweiz, kastas in i Petersburgs socitetsliv. Där förälskar han sig i Natasia och Aglaja - två av världslitteraturens mest fascinernade kvinnogestalter. Inför öppen ridå utspelas fruktansvärda tragedier, groteska farser och erotiska dramer.