Bläddra

Försök med kemi Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap

Försök med kemi Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap
Köp här
Bygger upp barnens förståelse i naturvetenskap!
En mängd experiment med elevblad för kopiering och tydliga lärarinstruktioner. Du kan använda böckerna från vilket skolår som helst.

Läs mer
Innehåll:
- Allt går att sortera
- Ämnen kan finnas i tre former
- Löst och blandat
- Surt och basiskt
- Kemiska reaktioner
Kemi kan göras roligt och vardagsnära! Genom enkla experiment får eleverna hjälp att nå de mål som kursplanen föreskriver.
Varje experiment är noggrant beskrivet med tips om hur man ska göra, vilket resultat som förväntas och utförliga förklaringar.
De grundläggande kemiska begrepp som belyses av experimenten förekommer också i berättelser där två barn möter kemin i vardagen. Boken innehåller precis som de andra böckerna enkla hemexperiment och lite idéhistoria att berätta för klassen.
Letar du efter rolig läsning om naturvetenskapliga fenomen som anknyter till experimenten? Se Nyfiken på Naturvetenskap.

Om författarna
Författaren Hans Persson är lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre barn. Han är dessutom verksam som lärarutbildare och fortbildare av lärare.
Prisad av SLFF med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."