Bläddra

Digilär Teknik för årskurs 7-9

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: matematik och naturorienterande ämnen Läromedel: teknik och praktiska ämnen
Köp här

Digilär Teknik för årskurs 7-9

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: matematik och naturorienterande ämnen Läromedel: teknik och praktiska ämnen
Köp här
Fem snabba om läromedlet Projekt med både Arduino och Micro:bit. Instuderingsfrågor med lösningsförslag. Vardagsnära och praktiskt teknik. Självrättande uppgifter befäster innehållet. Låt eleverna arbeta tillsammans i gruppövningar.

Täcker det centrala innehållet

Digilär Teknik för åk 7-9 är ett nytt digitalt läromedel som täcker hela det centrala innehållet för teknik för årskurserna 79, enligt Lgr11.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

I läromedlet finns en mängd övningar och projekt där eleven arbetar på olika sätt. Det finns instuderingsfrågor med lösningsförslag till alla kapitel, självrättande övningar för egen träning, undersökningar att genomföra i grupp och projekt som sträcker sig över flera lektioner. Projektrapporten skriver eleven direkt i läromedlet. Från Programmera i teknik kommer fem grundläggande och fem fördjupande projekt med Arduino. Till exempel kan eleverna programmera en lampa till att blinka, eller en högtalare till att pipa. Det finns även fem projekt med Micro:bit, en liknande liten dator.

Stöttning i din undervisning

Den fylliga lärarhandledningen är ett effektivt arbetsredskap för dig som lärare och här finns stöd för hur du lägger upp din undervisning med Digilär. Den finns tillgänglig både övergripande för hela läromedlet, och till varje arbetsområde samt uppgift. I den övergripande lärarhandledningen hittar du information om läroplanen för ämnet, tips på hur du kan lägga upp dina lektioner och instruktioner till läromedlets projekt och laborationer. Du styr smidigt vad eleverna ska arbeta med genom att framhäva valda kapitel och bildberättelser, och du kan snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter som eleverna gjort.

Dessutom ingår Forskningstorget. På Forskningstorget lyfter vi upp den senaste forskningen inom naturvetenskap och teknik i en text med tillhörande uppgifter och tips på vidare läsning. Perfekt att använda på en lektion eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse!

Ett läromedel som motiverar eleven

Digilär Teknik för högstadiet är ett läromedel som aktiverar eleverna. Med många projekt och laborationer får de skapa egna tekniska konstruktioner och se i praktiken hur teknik fungerar. Det finns ett antal självrättande övningar som där eleven får direktfeedback på sitt arbete, vilket ökar motivationen. Eleverna får även stöd i form av inbyggda ordförklaringar och instuderingsfrågor som finns tillgängliga till de lättlästa och instruktiva texterna.

Tips till dig som vill prova Digilär Teknik Läs eller lyssna på texten Gör instuderingsfrågor/självrättande övningar som finns till varje kapitel Gör de olika projekten som finns i teknik Lämna in rapport direkt i läromedlet Läs i en av de matiga lärarhandledningar som finns till hjälp. Licenstid: 365 dagar