Bläddra

Ätglädje : vid minskad aptit

Kategorier: Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd

Ätglädje : vid minskad aptit

Kategorier: Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd
Köp här

Ätglädje är skriften med praktiska tips i vardagen till den som har svårt med aptiten, är anhörig eller arbetar med nutritionsomvårdnad på sjukhus, hemsjukvård eller i hemtjänst. Ät, drick och njut utan prestationskrav. Denna skrift visar hur man kan fokusera på möjligheter istället för hinder när det gäller mat och dryck.

I Ätglädje finns idéer och recept på mat och dryck att inspireras av. Idébanken till menyerna är hämtade från författarens erfarenhet och kunskap om vad många personer kan tänka sig att äta när aptiten, förmågan och orken har minskat.

Gun-Britt Fhager är leg. dietist och har en medicine magisterexamen i klinisk nutrition. Hon har under många år mött patienter med nedsatt aptit, förmåga och ork att äta.

Texten är faktagranskad av Gunnar Eckerdal, överläkare vid Palliativa teamet, Hallands sjukhus i Kungsbacka.

Röster från läsare
"Ätglädje är praktiskt orienterad där de tre faserna inledningsvis beskrivs och kommer sedan igen i kombination med bl a måltidsförslag. Här finns vidare många tänkvärda tips och kostråd. Boken avslutas med 50 enkla recept. [...] Ätglädje är enkelt uttryckt, ett obligatorium överallt där det finns patienter med matleda och nedsatt förmåga att äta och dricka."
Magnus Forslin, Dietistaktuellt nr 5, oktober 2012