Bläddra

BeGreppbart – Konsumtion

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management

BeGreppbart – Konsumtion

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management
Köp här
Det sägs att vi lever i ett konsumtionssamhälle. Men vad är egentligen konsumtion? Hur formar den oss? Och på vilket sätt formar vi oss själva med hjälp av konsumtionen? I den här boken tas ett konsumtionskulturteoretiskt perspektiv på konsumtion, och den roll som konsumtionen spelar för såväl samhälle som individ diskuteras.

Läs mer
Sagt om boken
”Den perfekta boken för dig som vill förstå varför du konsumerar som du gör. Eller vill imponera med historiska perspektiv och använda smarta begrepp och teorier för att bortförklara ditt beteende inför andra. Konsumera den!”
Micael Dahlén, professor vid Handelshögskolan i Stockholm
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Jacob Östberg är docent i företagsekonomi och forskar och undervisar om konsumtionskultur. Han är verksam som lektor och forskare vid Centrum för modevetenskap vid Stockholms universitet.
Lars Kaijser är docent i etnologi och forskar om småföretagande, populärmusik och historieskrivning. Han är verksam som lektor och forskare vid Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap vid Stockholms universitet.