Bläddra

Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel

Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här
Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper är den första boken i en bokserie för alfabetisering och latinisering genom läs- och skrivträning med en klassisk text. Själva kärnan i boken är en förenklad ­version av ­Strindbergs novell ”Ett halvt ark papper”. Detaljerade illustrationer och övningar finns i direkt anslutning till varje avsnitt.

Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper fungerar även som introduktion till en klassisk berättelse av en stor svensk författare. Att som vuxenstuderande få möta texter med vuxet innehåll stimulerar både nyfikenhet och lust att lära.

Boken inleds med ett bildalfabet byggt på glosor från bokens text och ­illustrationer. För dem som behöver bokstavsinlärning finns övningar med ­för­tryckta skuggtexter och repetition av varje bokstav i alfabetet. Novellen ­presenteras sedan som en sammanhängande text, för dem som redan har knäckt läskoden.

Texten återfinns slutligen i sin kompletta ­originalversion, så som den ­ursprung­ligen skrevs av August Strindberg.

Eva Thors Rudvall är författare och lärare. Hon har tre decenniers erfarenhet av sfi-undervisning, mesta­dels på studieväg 1, och har skrivit flera böcker inom genren ”lättläst”. På Folkuniversitets förlag har hon tidigare gett ut den pedagogiska dag­boken/loggboken Tro, hopp och sfi.