Bläddra

Charles Bukowski : biografi

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Charles Bukowski : biografi

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Läs om Charles Bukowskis eget liv - skrivet av en svensk, Ronnie Haag. Följ med in i Bukowskis privata värld, som till en del skiljer sig från hans alter ego Henry Chinaski. Och läs också översättaren Einar Heckschers förord.

Om fagra kvinnor förstås, om en sadistisk pappa, om alla tidskriftsredaktörer och författarkollegor, om en entusiastisk publik under en rökig och het poesiuppläsning, en publik som super in honom med hull och hår. Om allt detta handlar biografin om Charles Bukowski. I biografin finns också den nyskrivna texten, Soul Brother, av den svenska översättaren Einar Heckscher. Han berättar om hur Charles Bukowski blev en del av hans liv: Under tio år hade jag privilegiet att sju gånger tvätta ur huvudet med Buks lakoniska slumhymner.

I slutet av biografin finns det också en utförlig bibliografi över hans poesi, novellsamlingar, romaner, brevsamlingar, ljud- och videoupptagningar. Boken gavs första gången ut som kartonnage 2002.

Recensioner: Läs Haags bok om mannen som såg kvinnan som ett mirakel och hyllade henne med pennan.   Sydsvenska Dagbladet

Det är en tät, intensiv bok där livsdramatiken ständigt flödar fram på sidorna. Helsingborgs Dagblad

"Den här svenska biografin över Charles Bukowski, tio år efter hans död, är ett lyckokast av bokdebuterande Ronnie Haag. Ämnet är tacksamt på grund av alla anekdoter som finns om huvudpersonen, inte minst det han skriver själv om sitt alter ego Henry Chinaksi ... Ronnie Haags version av Bukowskis liv är njutbar läsning, det är nästan lika underhållande som en bok av den gamle rumlaren själv." Pelle Olsson, Internationalen

Haags bok är en bra summering av Bukowskis liv och författarskap. Kortfattad, faktaspäckad och snabb.   Computer Sweden

Ronnie Haag har ett brokigt yrkesliv bakom sig, precis som Bukowski själv: hamnarbetare, nattportier, grovarbetare, hantlangare, flyttkarl, industrimålare, barnskötare, ungdomsledare, kyrkogårdsarbetare och biblioteksassistent. Så här skriver Ronnie Haag själv: "1980 läste jag en recension i Göteborgs-Posten om En snuskgubbes anteckningar av Charles Bukowski. Jag inhandlade boken, läste och upptäckte en lysande berättare fylld av humor och smärta. Under 20 år har jag slagit följe med Bukowskis författarskap och nu dristat mig att skriva om hans liv."