Bläddra

Den lilla trädgården

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård
Köp här

Den lilla trädgården

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård
Köp här
En liten trädgård, t.ex. till ett radhus, kräver disciplinerade val. Allt räknas; träd, växter, gräsmatta, sittplatser etc., men helheten är ännu viktigare. Här finns mängder av praktiska tips på hur man utnyttjar ytan på bästa sätt, med andra ord tillämpar "compact living" i trädgården.

Boken är fylld av funktionella lösningar för en trädgård på liten yta. Flera planritningar av författaren och andra etablerade trädgårdsarkitekter visar i detalj hur en liten radhus- eller villaträdgård kan få rätt proportioner och ge plats för älsklingsväxter och trevliga platser. Med hjälp av buskar, små träd och klätterväxter kan man skapa rum med skugga och sol, sittplatser eller hemlig avskildhet. Vacker stenläggning och ett effektfullt vattenblänk skänker en extra dimension, liksom krukor, korgar och speglar. Här finns också beskrivningar av en mängd lämpliga klätterväxter och nyttoplanteringar, liksom inredningsdetaljer som pergolor, spaljéer och klätterställningar. Allt illustrerat med instruktiva och vackra foton av författaren.

Den lilla trädgården ingår i Prismas lilla trädgårdsbibliotek i behändigt färgpocketformat. Trädgårdsfavoriter i repris som behandlar såväl små och stora trädgårdar som trädgårdar för den ovane.