Bläddra

Får man använda sin fantasi? – Att äga läsandet och skrivandet

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Får man använda sin fantasi? – Att äga läsandet och skrivandet

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här
"Får man använda sin fantasi?" är en bok om att äga läsandet och skrivandet. Den är skriven för dig som önskar inspiration och nya idéer till din undervisning och innehåller övningar, moment och inslag som du direkt kan plocka in i klassrummet. I boken kan du läsa mer om tankeläxor, vad en Skrivportfölj och Frågelåda är, du får tips till Skriv-pepp och hur du tillsammans med dina elever skapar en Litteraturvägg.

"Får man använda sin fantasi?" bygger på erfarenheter från projektet "Att äga läsandet och skrivandet" som genomfördes på två skolor i Borgholms kommun under hösten 2012. Projektet startades i ett samarbete med Skola & Kultur och Borgholms bibliotek. De elever i årskurs 5/6 som deltog i projektet har förgyllt boken med sina litterära alster.

På webben lever boken vidare, kika in på: www.litteraturväggen.se

ELIN JOHANSSON är litteraturvetare och utbildad skrivpedagog. Hon har tidigare varit ledare för ett flertal skrivarkurser, är verksam skrivhandledare och har publicerat två romaner, en dikt/novellsamling och driver bokförlaget Seriöst Förlag.

Utdrag från BTJ:s recension av första upplagan:
”Skriv- och läsglädjen ska löpa som en röd tråd genom barnens hela skoltid, med hjälp av den här boken skapas också meningsfullhet och sammanhang.”
/ Gunilla Essén