Bläddra

Hästmassage och kompletterande behandlingsmetoder

Kategorier: Djur och natur Hästar och ponnies Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Hästmassage och kompletterande behandlingsmetoder

Kategorier: Djur och natur Hästar och ponnies Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Utförligt och klart, informativt och spännande, beskrivs massagens effekter och med hjälp av instruktiva bilder visas hur man går till väga. Denna omfattande bok tar också upp andra intressanta alternativa terapier – kiropraktik, akupunktur, homeopati och örtbehandling.

Allt fler är missnöjda med de möjligheter som den konventionella medicinen erbjuder och har i stället börjat använda sig av alternativa terapier. Dessa behandlar skador på naturlig väg – ensamma eller i kombination – utan risk för missbruk. De främjar självläkning, god hälsa och bättre prestationer.

Här beskrivs varje terapi grundligt och med hjälp av bilder, som visar hur terapin fungerar: Akupunkturens olika punkter och meridianer. Hästrasernas typiska problem som kan botas med kiropraktik och hur man kan undersöka hästen genom att observera hållning, benställning och gångarter, muskel- och kotpalpation, lättare övningar i att undersöka ryggradens felxibilitet. Hur massage utförs och vilka effekter den ger, bl a bättre motståndskraft mot sjukdomar, ökad kropps- och hjärnvikt och tidigare utveckling av rörelseförmågan. Homeopatin kan hjälpa mot kolik, andningsbesvär och hudåkommor och med örter kan man t ex läka sår.

Särskilt intressant för hästägare, ridskolor, hästutbildningar, tränare, veterinärer och alla andra som har hand om hästar.

Bearbetad i samråd med Marina Axelson-Callum, utbildare i hästmassage vid Axelsons gymnastiska institut, där hon är rektor.

Översättning Marianne Kristoffersson


Meredith L Snader, Sharon L Willoughby, Deva Kaur Khalsa och Ihor John Basko är alla vet med dr.

Craig Denega är leg hästmassör.