Bläddra

Höns och andra fjäderfän

Kategorier: Agronomi och lantbruk Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Köp här

Höns och andra fjäderfän

Kategorier: Agronomi och lantbruk Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Köp här
Vad kom först – hönan eller ägget?

Det är den enda fråga som möjligen kvarstår obesvarad efter studiet av denna bok. Annars ger den en allsidig och uttömmande vägledning om höns och hönsskötsel och behandlar dessutom gäss, ankor, kalkoner, duvor och pärlhöns.

Hönsens beteende, anatomi, raser, förhållande till människan, avel och uppfödning, byggnader, skötsel och utfodring, ohälsa och sjukdomar, ekonomi, slakt och avlivning – allt beskrivs ingående.

Lagstiftningen på området, utställningsverksamheten, hur äggen bäst förvaras och recept på hur de förvandlas till läckra rätter (omelett, sufflé, äggkaka, äggtoddy m m) ingår också.

Även de övriga fjäderfäna beskrivs i ord och bild. Bl a behandlas raser, beteende, byggnader, foder, skötsel och hälsovård.

Gammal kunskap presenteras i ljuset av nyare forskningsrön. På köpet får vi lära oss ett stycke av människans kulturhistoria.

Nytryck 1999


Kristina Odén har sysslat med höns sedan 70-talet – som etolog vid Sveriges lantbruksuniversitet i Skara, som husdjursansvarig i Nordiska Samfundet Mot Plågsamma Djurförsök och som rådgivare åt Statens jordbruksverk. F n arbetar hon med att utveckla de system som ska ersätta burar för värphöns.