Bläddra

Lär dig schack: Steg 5

Kategorier: Brädspel Brädspel: schack Hobby, spel och lekar Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här

Lär dig schack: Steg 5

Kategorier: Brädspel Brädspel: schack Hobby, spel och lekar Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här
När man nått Steg 5 spelar taktik en något mindre roll, även om det är taktiska moment som avgör de allra flesta partierna. I Steg 5 blir de positionella aspekterna viktigare. Avsnitten om bondestruktur, sjunde raden och öppna linjer ger studenten kunskap som är nödvändig för att genomföra partier på högre nivå.

Att alltid spela efter planer är nödvändigt på Steg 5-nivå och däröver. Därför ägnas mycket utrymme av denna bok till planläggning med fokus på slutspel. Det finns även avsnitt om samarbete och koordination mellan pjäser, övningar för att förstå pjäsers relativa värden samt ett avsnitt om försvar, som i stort sett alla schackstudenter på denna nivå förbiser.

Steg 5 är den ovärderliga fortsättningen på en fantastisk bokserie som tar studenten från nybörjarnivå till tävlingsnivå. Se till att inte fastna på vägen; ta dig till och genom Steg 5. Om du gör det på rätt sätt, och kombinerar träningen med mycket spelande, så kommer du att ha all grundkunskap som krävs för att utmana de bästa!

Mer information om Stegmetoden hittar du på www.stegforsteg.eu.