Bläddra

Matlagningslära – metodik och organisation

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Matlagningslära – metodik och organisation

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
Matlagningslära ger en allsidig grundkunskap för kök och kallskänk. Bl.a. ingår en fördjupad tillämpning av de grundläggande metoderna med utgångspunkt i de olika livsmedelsgrupperna, portions- och proportionsberäkningar samt exempel på typrätter. Även experimentell matlagning, maskinell utrustning, rationalisering av arbete i kök och servering samt organisation av eget arbete tas upp.

Läs mer
Matlagningslära ger en allsidig grundkunskap för kök och kallskänk. Bland annat ingår en fördjupad tillämpning av de grundläggande metoderna med utgångspunkt i de olika livsmedelsgrupperna, portions- och proportionsberäkningar samt exempel på typrätter. Även experimentell matlagning, maskinell utrustning, rationalisering av arbete i kök och servering samt organisation av eget arbete tas upp.
Boken är främst avsedd för grundkurserna i varmkök respektive kallkök samt kursen storkök på Hotell- och restaurangprogrammet samt Livsmedelsprogrammet, men kan även användas i andra utbildningar för arbete inom restaurang och storhushåll.

Om författarna
Margareta Garpendal är lärare i storhushåll/restaurang, Maj Appelqvist ekonomiföreståndare och lärare i storhushåll, Astrid Kaleen lärare i storhushåll.