Bläddra

Novellix Klassikerbibliotek – paket med 40 böcker

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk
Köp här

Novellix Klassikerbibliotek – paket med 40 böcker

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk
Köp här

Novellix Klassikerbibliotek innehåller en noga utvald och bred blandning av författare alltifrån folkkära Astrid Lindgren till framstående sci-fi-författaren H.G. Wells. Däremellan finner du Lev Tolstoj, Karin Boye, Toni Morrison, Vilhelm Moberg, Virginia Woolf, Edgar Allan Poe och många fler. Totalt ingår 40 noveller.

Paketet riktar sig främst mot skolan men givetvis kan även privatpersoner som vill ha ett eget klassikerbibliotek hemma köpa detta paket.

TILL DIG SOM ÄR LÄRARE

Det här klassikerbiblioteket är ett utmärkt sätt för eleverna att stifta bekantskap med stora författarskap men i ett litet och lättillgängligt format. Samtidigt ger det en inblick i litteraturhistorien och fungerar som en introduktion till den litterära kanon.

I paketet ingår:

- 40 noveller (1 ex av varje titel). På Novellix hemsida finns en lista över samtliga titlar.
- Länk till lärarhandledning samt elevmaterial att skriva ut och använda i undervisningen.

Materialet är framtaget av Skolbyrån. Det här paketet lämpar sig i första hand för elever i högstadiet och gymnasiet.

OM NOVELLIX SKOLA

Novellix Skola är den del av Novellix som vänder sig mot skolan. Sedan starten 2011 har vi arbetat aktivt mot skolan och har idag ett gott samarbete med många lärare som använder våra noveller i sin undervisning. Vi brinner för att dessa texter ska kunna ligga till grund som en perfekt introduktion till såväl klassiker som samtida litteratur och vända sig till elever med olika läsförståelsenivåer. I vårt arbete har vi märkt att det lilla formatet lockar till läsning det ger eleven belöningen och självförtroendet av att kunna läsa en hel bok från början till slut. Det lite kortare och dynamiska formatet ger även möjlighet att som klass ägna sig åt gemensam läsning av samma titlar för att tillsammans diskutera innehåll och tematik.