Bläddra

Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Undervisning i specifika ämnen

Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Undervisning i specifika ämnen
Köp här

I boken Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer - integrera i alla ämnen visar Kalle Norwald hur lärare kan inkludera sexualitet, samtycke och relationer i undervisningen.

Sverige var först i världen med obligatorisk sexualundervisning år 1955. Mycket har hänt sedan dess, både i samhället och inom skolans värld. 

Många lärare uppger att de känner en osäkerhet inför att arbeta med sexualitetsrelaterade teman då de saknar utbildning i sexualitetslära. Ändå förväntas de enligt läroplaner och styrdokument att undervisa i just det. Utifrån forskning och vardagsnära situationer exemplifierar Kalle Norwald hur du som lärare kan inkludera sexualitet, samtycke och relationer i din undervisning, utan att krångla till det. Boken lyfter ämnen som eleverna själva efterfrågar: relationer, pornografi, sexuellt överförbara infektioner, abort och känslor. 

Författaren Kalle Norwald är auktoriserad socionom och sexologisk rådgivare med grundläggande utbildning i psykoterapi. Idag arbetar han som terapeut inom psykoterapi med sexologiskt fokus samt med utbildning för skolelever och yrkesgrupper som möter sexualitet i sin yrkesutövning, däribland lärare och pedagoger. Kalle Norwald är även känd från ett relationsprogram på Svt.