Bläddra

Works on Yellow

Kategorier: Konst Musik Musikhistoria

Works on Yellow

Kategorier: Konst Musik Musikhistoria
Köp här
Albumserien är en hyllning till den svenska musikhistorien och albumet som format. Bok #4 i serien handlar om Twice A Mans skiva Work on Yellow.

”Till den lilla byn Figeholm nådde skivor med populära syntband som Depeche Mode och Yazoo. Ofta via storasyskon.

Min hunger efter ny musik var stor – och snart började jag umgås med vänner med samma läggning. En vän berättade en dag att hans storasyster hört en kassett av ett svenskt syntband som hette Twice A Man – jag häpnade: så det fanns svenska syntband? Otroligt.”

Boken tar avstamp i det svenska åttiotalet det år Olof Palme mördas och rör sig sedan via en studio i Hagabadet i Göteborg, samplade öländska bin och spelningar med rekvisita i form av ”50 kilo vitkål och åtta granar” till Twice A Man år 2020. Ett kapitel består av en intervju med Dan Söderqvist och Karl Gasleben och i boken finns även låttexter och en diskografi.

Mats Almegård är journalist och har under många år skrivit om musik och litteratur i både tidskrifter och dagspress. Han har varit med och arrangerat den elektroniska musikfestivalen Volt och är en av personerna bakom radioprogrammet Ström i P2 och SVT-dokumentären Ström åt folket. I dag ingår han i redaktionen för Elektroniskt i P2.