Smakprov.se | På bokens sida

Resultat- och inkomstplanering : en praktisk vägledning om redovisning och beskattning

av Peter Berg, utgiven av: Norstedts Juridik AB

Handling


Med planering går det att aktivt förutse och styra både inkomsten privat och resultatet i företaget. Den här boken vänder sig till redovisningskonsulter och företagsrådgivare, men kan med fördel även läsas av företagare. Läsaren får talrika tips om hur väsentligheter fångas upp och åtgärdas.

Två praktiska checklistor är centrala för bokens innehåll. Den ena checklistan tar upp resultatplanering och är strukturerad enligt BAS-kontoplanen. Den andra checklistan handlar om inkomstplanering och är ordnad efter de skattemässiga inkomstslagen och hur de deklareras. Här ges klarhet i hur alla frågor hanteras både i bokföringen och i inkomstdeklarationen, uppdelat per företagsform och regelverk. Källhänvisningar hjälper den ambitiöse läsaren i argumentationen.

I ett särskilt kapitel redogör författaren för vilka lagändringar som är på gång men ännu inte har beslutats. Innehållet berikas av ett antal specialavsnitt, från planering i kronor till omätbara värden som t.ex. social trygghet.Sagt om Resultat- och inkomstplanering:”Ett imponerade arbete med mycket kunskap och många goda råd. Jagär övertygad om att boken kommer att tillgodose ett stort behov hosmålgruppen. Vad jag vet finns inget liknande på marknaden.” Sören Karlsson, VD BAS-kontogruppen i Stockholm AB

Kommentarer

/* */