Bläddra

Mitt ”Bullen”

Köp här

Mitt ”Bullen”

Köp här
“Bullen” så kallades restaurang “Bull’s Eye” som blev “Theanders Restaurang” som blev “Restaurang Två Krögare” och kallas “Bullen”.

Här satt de, fyrtiotalisterna och femtiotalisterna. Bullen var deras vardagsrum. Det som hände i Malmö på sjuttio- och åttiotalet hade oftast startat i ett samtal över en öl på Bullen. Tack vare alkoholen, den öppna mötesplatsen och de erotiska möjligheterna som fanns blev det en betydelsefull plats. Dessa färgstarka, engagerade människor ville förbättra världen. Tillsammans flytta berg. Med musik. Gemenskapen gjorde dem dynamiska.

Dessutom har generationer av skådespelare kritat sina öl här. En av dem, Kristina Kamnert, berättar här på sitt högst personliga sätt om en gemenskap och en atmosfär som inte har sin like någonstans. Hon berättar om människorna som frekventerat “Bullen” och de historier som utspelat sig; Ockupationen av Victoriabiografen, rivningsraseriet på Lugnet, raggarkaravanerna, Cykelgerillan och Svarta Pantrarna - allt har en koppling till “Bullen”. Som i likhet med den här boken är ett stycke kulturhistoria utan motstycke.

Kristina Kamnert utbildade sig på Statens Scenskola i Malmö 1966-69 och har sedan dess arbetat som skådespelare, bland annat på Malmö Stadsteater. Särskilt bejublad blev hennes enmansföreställning “Shirley Valentine” som blev den mest spelade föreställningen på Malmö Stadsteater. 1990 erhöll hon Thaliapriset för den rollen.