Bläddra

Gleerups genreläsning Friluftsliv Paket 2

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel

Gleerups genreläsning Friluftsliv Paket 2

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här
 

Gleerups Genreläsning

Gleerups Genreläsning är småboksläsning på ett nytt sätt. Förmågan att prata om, reflektera över och koppla innehållet i boken till saker och händelser i den egna vardagen är viktig. Det ger läsare som funderar kring texten och dess innehåll. Detta förbättrar läsförmågan och bidrar till god läsförståelse. Här finns ett utvalt sortiment av skönlitterära böcker att botanisera bland.

Gleerups Genreläsning består av sex genrer med två läspaket på olika nivåer till varje genre. Varje läspaket innehåller tre olika titlar. Böckerna i paket 1 har 24 sidor. I paket 2 innehåller böckerna 32 sidor med kapitelindelning.

Till varje genre finns en lärarguide full av inspiration. Lärarguiden har en inspirationsdel och en genrespecifik praktisk del med metodiska tips på hur man kan introducera och arbeta vidare på olika sätt inom genren. Där finns också hjälp och stöd för boksamtal i helklass eller mindre grupper. Sista halvan av lärarguiden består av kopieringsunderlag med genrespecifika diskussionskort samt uppgifter till varje bok inom genren.

Gleerups genreläsning passar dig som:

  • vill läsa gemensamt i din klass eller i mindre grupper
  • vill arbeta vidare med innehållet i texterna och koppla det till elevernas vardag

Författare:Edwards/ Rådh m fl