Bläddra

Kompass till samhällskunskap 100, elevbok, 2:a uppl

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel

Kompass till samhällskunskap 100, elevbok, 2:a uppl

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Kompass är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasiet. Serien består av tryckta elevböcker och digitala läromedel.

Kompass till samhällskunskap 100, elevbok är avsedd för gymnasiekursen Samhällskunskap 1b. Den passar även mycket bra för elever på yrkesprogrammen som vill läsa kurserna 1a1 och 1a2 i samhällskunskap. Innehållet är tydligt och strukturerat och språket är rakt och enkelt. Fakta tas upp med verkligheten som bas och sätts i sitt vardagliga sammanhang. Här finns rikligt med illustrationer i form av både bilder och grafik. Varje kapitel har gott om uppgifter och övningar av varierande svårighetsgrad.

I denna andra upplaga inleds alla block med ett case som leder in till, och konkretiserar, faktainnehållet. Det centrala innehållet som behandlas i kapitlet framgår tydligt i kapitlets början och övningar och uppgifter tränar de förmågor som kunskapskraven mäter.

Läromedel i samhällskunskap ska vara aktuella och uppdaterade. Under somrarna passar vi på Gleerups därför på att uppdatera innehållet i Kompass till samhällskunskap 100, elevbok och trycka nya läromedel så att du och dina elever får tillgång till aktuellt innehåll. 

Kompass till samhällskunskap 100, elevbok i korthet:
• anpassad efter gymnasiekursen Samhällskunskap 1b
• har ett innehåll som är tydligt och strukturerat samt ett språk som är rakt och enkelt
• fakta tas upp med verkligheten som bas och sätts i sitt vardagliga sammanhang
• gott om frågor och uppgifter att arbeta med i klassrummet