Bläddra

Mamma borta

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Mamma borta

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
Åh, nej! Lilla Ugglan har ramlat ner från sitt bo och kommit bort från mamma. Som tur är finns vänner i skogen, redo att hjälpa till.

Chris Haughtons prisbelönta bilderbok Mamma borta har vunnit priser världen över och blivit en hyllad teaterföreställning. Nu i nytt läckert format!

"Oemotståndligt och hjärteknipande om den stora fasan för alla mammor och barn att inte kunna hitta varandra."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Texten är naken och avskalad i en knapphändig dialog. Ändå finns här den värmande humorn närvarande på varje uppslag, inte minst i det cirkelberättande som slutuppslaget inbjuder till."
Ulf Malmqvist, LitteraturMagazinet

"Ibland dyker de upp de där alldeles, alldeles underbara barnböckerna. ...helt magiskt illustrerade av Chris Haughton. Illustrationerna gör en glad rakt ner i magen och man vill bara läsa om och om igen. Också texten är mitt i prick; enkel och talspråklig utan att bli det minsta yvig."
Anna Matzinger, Vi Föräldrar

"Detta är en lika enkel som genial bilderbok om det mest traumatiska som kan hända... Det är faktiskt jätteroligt, och förmodligen lite hemskt och väldigt spännande också om man är i uggleungeålder."
Eva Wahlström, Borås Tidning

"Gullig och rolig och mycket vacker djurberättelse med ett både fräscht och gammaldags formspråk."
Hervor Svenonius, Värmlands Folkblad

"...Chris Haughtons stiliserade ugglor i samklang med den till synes enkelt tecknade men ändå väl kompletterande bakgrunden lyfter den uråldriga sagan i fabelform. Min nioåriga läskompis vill titta mer, bläddra tillbaka och läsa om, även om boken egentligen är till för de yngre."
Joakim Palmkvist, Sydsvenskan

"I enkla, blockfärgade bilder skildras mammajakten både humoristiskt och med allvar i botten."
Lisa Pehrsdotter, Arbetarbladet